Mai multe familii de romi din Pata Rât şi Turda au primit daruri din partea Mitropolitului Andrei

Trei sute de pachete cu alimente pentru sărbătorile pascale au fost oferite marţi de Mitropolitul Andrei unor persoane aflate în evidența Sectorului Social al Eparhiei, printre care şi romi din comunitățile de la Pata Rât și Turda.

Oferirea darurilor a avut loc în curtea Centrului Eparhial, din Piața Avram Iancu, de la ora 13:00. În total, au fost pregătite 600 de pachete, celelalte urmând a fi împărțite în zilele următoare.

Darurile oferite au fost achiziționate de Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului, cu sprijinul Asociațiilor „Filantropia Ortodoxă” și „Christiana” din Cluj-Napoca.

Acțiunea social-filantropică s-a desfășurat cu respectarea măsurilor igienico-sanitare prevăzute în reglementările în vigoare la nivel național, în perioada stării de alertă, ca urmare a măsurilor de prevenție şi limitare a răspândirii coronavirusului.

În prezent, Arhiepiscopia Clujului are 55 de proiecte şi programe sociale, care acordă adăpost, hrană, îmbrăcăminte, medicamente, îngrijiri medicale și paliative, educaţie copiilor şi tinerilor, alină suferinţele celor bolnavi şi dau speranţă acolo unde nu mai este. Astfel, anul trecut au fost cheltuiți 15.945.730 milioane de lei în scop filantropic, la nivelul Eparhiei Clujului.

Foto credit: Mitropolia Clujului/Darius Echim

Comentarii Facebook


Știri recente