Magda Catone, Costina Cheyrouze, Monica Radu alături de „Mame la Mogoșoaia”

Artistele Magda Catone și Costina Cheyrouze, împreună cu Monica Radu, femeia care a născut trei copii fiind în scaun rulant, au fost marți alături de mamele care beneficiază de serviciile Centrului „Sfânta Alexandra Împărăteasa” în cadrul evenimentului intitulat „Mame la Mogoșoaia”.

Evenimentul desfășurat la Palatul Mogoșoaia a fost dedicat atât mamelor singure cât și celor căsătorite, dar aflate în situații dificile, beneficiare ale centrului.

„Mă bucur că pot încuraja mamele care trec prin situații dificile”, a spus Monica Radu. „Cred că ele sunt în siguranță acum, pentru că știu că au cu cine să vorbească, la cine să apeleze. Este esențial atunci când ești în nevoie să ai curajul să ceri ajutorul și să și găsești oamenii potriviți”, a declarat femeia care a purtat trei sarcini fiind în scaun rulant.

În cadrul întâlnirii, participantele au beneficiat de un tur ghidat al Muzeului, de un spațiu în care au vorbit deschis despre situațiile lor de viață, despre bucuriile și greutățile cu care se confruntă și s-au bucurat să întâlnească cele trei personalități publice prezente, care sunt și mame.

„Am venit în calitate de mamă, pentru că e o profesie pe care o cunosc”, a spus Magda Catone.

Întâlnirea a fost o sursă de inspirație și de încurajare pentru mame, iar invitatele s-au bucurat că au posibilitatea de a veni în sprijinul mamelor singure, informează Centrul „Sfânta Alexandra Împărăteasa”.

„M-am gândit la ceea ce aș putea să împărtășesc cu femei care se pregătesc să nască sau sunt deja mame. Ele au nevoie să afle, să vorbească cu persoane cu mai multă experiență de viață, pentru că nu e vorba numai de o acțiune fizică, de naștere propriu-zisă, ci de un început de drum. E foarte important ce se întâmplă cu ele de acum încolo”, a declarat Magda Catone.

„Sunt mamă și familistă din convingere”, a afirmat actrița Costina Cheyrouze. „Căutam de mult o organizație de acest fel, cu care să intru în contact, pentru că nu știu să fac eu singură lucrurile pe care le faceți, dar sunt în asentimentul vostru”.

Centrul de consiliere și sprijin „Sf. Alexandra Împărăteasa” împlinește în octombrie doi ani de activitate.

În acest interval, peste 200 de persoane aflate în diferite situații – femei în criză de sarcină, femei însărcinate, mame, familii aflate în dificultate și părinții care așteaptă să li se nască un copil – au beneficiat gratuit de servicii de consiliere, terapie, asistență socială, consiliere vocațională, consiliere juridică și sprijin material.

Foto credit: Centrul Sf. Alexandra Împărăteasa

Comentarii Facebook


Știri recente