Centrul de consiliere și sprijin pentru părinți și copii Sfânta Alexandra Împărăteasa din București a fost inaugurat

Centrul de consiliere și sprijin pentru părinți și copii Sfânta Alexandra Împărăteasa din București a fost inaugurat și sfințit în data de 1 octombrie 2017.

Slujba a oficiată de părintele Ionuț Iordăchescu, Consilier Eparhial în cadrul Sectorului social-filantropic și misionar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, împreună cu părintele Eugen Bucur, coordonator al preoților de caritate din Arhiepiscopia Bucureștilor.

În cadrul evenimentului, părintele Ionuț Iordăchescu a oferit distincția de vrednicie, din partea Patriarhului României, Alexandrei Nadane, director executiv al Centrului de consiliere și sprijin Sfânta Alexandra Împărăteasa.

Alexandra Nadane a mulțumit Preafericitului Părinte Patriarh Daniel pentru distincția oferită și pentru sprijinul acordat în organizarea activităților pentru viață. Ea a mai menționat faptul că în activitatea centrului va fi nevoie de prezența și implicarea cât mai multor oameni care să vină în sprijinul femeilor însărcinate, al copiilor și al familiilor aflate în dificultate.

După acest moment, părintele Ionuț Iordăchescu a evidențiat faptul că inaugurarea centrului reprezintă un ajutor oferit celor care au nevoie de consiliere. El a mai spus că din păcate, în acest moment, există o lipsă de informare și educație. Multe mame tinere sunt dezorientate, nu știu cum să procedeze când se află într-o situație de dificultate și preferă calea cea mai simplă.

Prezentă la evenimentul de inaugurare, Tomnița Michaela Florescu, viceprimarul general al Capitalei, a apreciat faptul în București există un astfel de centru care poate ajuta femeile aflate în dificultate.

Într-o lume lipsită de compasiune se mai întâmplă și lucruri frumoase. Sunteți oameni puternici, vă simt. Femeile sunt la fel de puternice în delicatețea lor, însă sunt medii sociale în care nu există sprijin și dacă putem să fim alături de ele, să fim, a spus Tomnița Michaela Florescu.

Centrul de consiliere și sprijin Sfânta Alexandra Împărăteasa este localizat în Str. Virgiliu nr. 81, Sector 1, București. Acesta este deschis în fiecare zi de luni până vineri între orele 10.00 și 18.00.

Foto credit: Centrul Sfânta Alexandra Împărăteasa

Comentarii Facebook


Știri recente