Luna pentru Viață | Concursul „Spune-mi o poveste pentru suflet” este dedicat mamelor și darului vieții

În martie, declarată Luna pentru viață, concursul lunar de creație pentru copii „Spune-mi o poveste pentru suflet!” este dedicat mamelor și maternității. Tema este: „Mama și darul vieții”.

„Așa marcăm noi, la Spune-mi o poveste pentru suflet, Luna pentru viață”, a scris miercuri pe Facebook Ioana Revnic, profesoară la Liceul Pedagogic Ortodox „Anastasia Popescu” din București.

„E un prilej de a ne exprima recunoștința pentru grija mamelor. Pentru iubirea lor. Pentru cel mai prețios dar pe care ni l-au oferit. Darul vieții”, a adăugat ea.

Prin tema aleasă, profesoara își propune și să educe copiii cu privire la asumarea responsabilității în familie.

„Dragostea unei mame poate învinge orice frică. Însă, când vine vorba despre un copil născut sau nenăscut, mamele – oricâte superputeri ar avea – se pot teme, se pot îngrijora, se pot simți neajutorate. Îndeosebi atunci când nu au aproape pe cineva care să le încurajeze și, mai ales, să le sprijine înainte și după ce copiii vin pe lume”, a explicat Ioana Revnic.

Aceasta este și prima ediție a unui concurs „Spune-mi o poveste pentru suflet” la care pot participa nu doar copii cu vârste între 5 și 14 ani, ci și părinții lor. Ei pot trimite lucrări literare și artistice care corespund temei propuse.

Practic, concursul propune o temă de meditație și un prilej de mărturisire ziditoare pentru părinți: „Cei care s-au confruntat cu o criză de sarcină și vor să îi ajute pe alții prin mărturia proprie, pot să o facă, sub protecția anonimatului”,  scris Ioana Revnic.

Lucrările copiilor vor fi jurizate pe trei categorii de vârstă: 7-9 ani, 10-12 ani, 13-14 ani, iar textele părinților vor fi jurizate separat.

Mai multe detalii despre concurs pe blogul Bunatate.ro și pe profilul de Facebook al Ioanei Revnic.

„Spune-mi o poveste pentru suflet” este un proiect de educație a caracterului prin intermediul poveștilor inițiat de profesoară. Din 2018, în cadrul proiectului s-au desfășurat peste 200 de ateliere de povești în România și în străinătate, inclusiv online.

Proiectul include și un concurs lunar de creație pentru copii la care au participat deja sute de copii din România, din Republica Moldova și din diaspora. În pandemie, poveștile s-au mutat pe Zoom. Pagina de Facebook a proiectului este aici.

Vezi și:

Foto credit: Ilustrație de Veronica Iani

Comentarii Facebook


Știri recente