Lumina educaţiei la Şcoala Sfinţii Trei Ierarhi din Bucureşti

Aflată sub ocrotirea celor trei mari dascăli ai Bisericii – Vasile cel Mare, Grigorie Teologul şi Ioan Gură de Aur, Şcoala Gimnazială „Sfinţii Trei Ierarhi“ din Bucureşti aduce în învăţământul românesc actual o altă perspectivă asupra actului educaţional, orientată nu către prezentul imediat perceput în mod informativ-utilitarist, ci întru devenirea viitoare a omului ca persoană completă profesional şi spiritual.

Nu este o şcoală confesională şi nici orele de religie nu sunt mai numeroase decât în alte şcoli. Ceea ce este specific Şcolii „Sfinţii Trei Ierarhi“ este faptul că profesorii, având ei înşişi o formare creştin-ortodoxă, îl orientează pe elev într-un spirit creştin la toate materiile predate, ajutându-l să îşi dezvolte o personalitate cu un contur complex şi complet pentru a se integra armonios în societate.

Înfiinţată în anul 2009 sub patronajul Bisericii Ortodoxe Române, Şcoala Gimnazială „Sfinţii Trei Ierarhi“ din Bucureşti funcţionează în conformitate cu programa oficială a Ministerului Educaţiei Naţionale, valorificând tradiţia pedagogică a Bisericii cu ample deschideri către metodele didactice moderne care sprijină în mod autentic procesul educaţional. În unitatea de învăţământ găzduită temporar de Şcoala „Uruguay“ din strada Virgiliu nr. 40, sectorul 1, păşesc zilnic 151 de elevi, de la clasa pregătitoare până la clasa a VIII-a, pregătiţi de 23 de cadre didactice, sub îndrumarea duhovnicească a părintelui Vasile Gavrilă, protoiereul Protopopiatului Sector 1 Capitală şi parohul Bisericii „Sfântul Nicolae“ – Ghica (paraclis universitar), iniţiatorul şi coordonatorul şcolii.

Mai multe detalii în Ziarul Lumina.

Comentarii Facebook


Știri recente