„Lumina de Duminică”, săptămânalul Patriarhiei Române, a împlinit 15 ani

Vineri s-au împlinit 15 ani de la prima ediție a săptămânalului Lumina de Duminică, suplimentul de weekend al Ziarului Lumina, primul cotidian creș­tin din România.

Prima ediție a Ziarului de Duminică, din 16 octombrie 2005, a inclus proclamarea canonizării Sfântului Mitropolit Dosoftei, ierarhul cărturar. Părintele Patriarh Daniel scria în urmă cu cinci ani că, prin acest gest simbolic, a fost deschisă și mai mult perspectiva culturală și duhovnicească a ziarului.

„Tot atunci, pentru prima dată în istoria Ortodoxiei româ­nești, o părticică din moaștele Sfântului Apostol Pavel, considerat patronul spiritual al jurna­liștilor, era adusă în cetatea Sfintei Parascheva, pentru câteva zile”, rememora Patriarhul Daniel.

De-a lungul celo 15 ani de apariție constantă, publicația a adus în atenția publicului frumusețea gândirii teologice, profunzimea meditației duhovnicești, dialogul dintre credință și știință, precum și perspectiva creștină asupra dezbaterilor din societate.

În primul an de apariție, publicația a avut caracter regional, pentru ca din aprilie 2006 să devină publicație națională. Din 27 octombrie 2007, Lumina de Duminică este parte integrantă a Centrului de Presă BASILICA al Patriarhiei Române. În prezent, săptămânalul este auditat BRAT, cu un tiraj mediu de 23.000 de exemplare pe ediție.

Foto credit: Vestitorul Ortodoxiei

Comentarii Facebook


Știri recente