Lucrările Sinaxei Întâistătătorilor de Biserici Ortodoxe continuă la Constantinopol

Sinaxa Întâistătătorilor de Biserici Ortodoxe de la Constantinopol continuă și astăzi, 7 martie 2014.Lucrările acestei întruniri se desfășoară în biserica Sf. M. Mc. Gheorghe din Fanar – Constantinopol (Istanbul).

Lucrările Sinaxei au început ieri și au fost precedate de o slujbă de Te Deum. În deschiderea lucrărilor de ieri Sanctitatea Sa Bartolomeu, Patriarhul Ecumenic, a arătat că această Sinaxă panortodoxă are o importanță vitală, în contextul schimbărilor neașteptate din societatea ultimilor ani: „Astăzi trebuie să-i convingem pe oameni că noi avem cuvântul vieții, mesajul speranței și experiența iubirii. Și pentru a realiza acest lucru, trebuie să dovedim validitate și credibilitate. Pentru noi o condiție fundamentală pentru a convinge lumea este, înainte de toate, unitatea noastră internă”. În acest sens, Sanctitatea Sa a precizat că Biserica Ortodoxă nu are la dispoziție un alt instrument pentru a rămâne în unitate decât sinodalitatea, acesta fiind motivul pentru care orice amânare suplimentară în convocarea Sfântului și Marelui Sinod al Bisericii Ortodoxe afectează grav unitatea eclesială, după cum aflăm din ediția de astăzi a Ziarului Lumina.

Tot în deschiderea evenimentului, Întâistătătorii Bisericilor Ortodoxe au adresat în plen cuvinte de salut; Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a rostit un cuvânt intitulat „Sinaxa panortodoxă – eveniment spiritual reprezentativ”.

Întâlnirea se va încheia pe 9 martie 2014, în Duminica Ortodoxiei, prin concelebrarea Sfintei Liturghii.

Comentarii Facebook


Știri recente