Lucrările la Aşezământul din München, aproape de final | „O minune pe care Dumnezeu o realizează sub ochii noştri”

Episcopul vicar Sofian Braşoveanul a anunţat că lucrările de construcție la Așezământul Bisericesc din München se apropie de final şi a mulţumit lui Dumnezeu „pentru această minune pe care o realizează sub ochii noştri”.  

În mesajul transmis pe site-ul oficial al aşezământului, ierarhul a prezentat stadiul lucrărilor şi a evdenţiat că întârzierile au fost generate de „situaţia pandemică combinată cu alte greutăți neprevăzute”.

„Cu toate acestea, momentul finalizării este însă tot mai aproape”, a precizat Preasfinţia Sa.

În curtea așezământului se lucrează la pavarea cu piatră cubică; lucrarea este finalizată în proporție de 80%.

„La corpul A (biserica) se lucrează la curtea de lumină dinspre stradă. Odată ce aceasta va fi finalizată se va putea monta rampa pentru persoanele cu dizabilități, după care se va face gardul la stradă. La București se finalizează acum ușile bisericii, care, în luna iunie, vor fi aduse pentru a fi montate. Apoi se va putea încheia placarea cu piatră, finisajul şi impermeabilizarea acesteia în zonele rămase nefinalizate”.

„La corpul B (centrul parohial comunitar) mai sunt de montat echipamente electrice şi mai sunt de executat lucrări de finisare la subsol. La corpul C (mănăstirea) mai sunt de executat unele remedieri la ferestre și finisări la piatra pardoseală din trapeză. La ambele corpuri se caută cele mai bune soluții pentru mobilare, pentru ca ulterior, după ce se vor fi făcut recepţiile, Aşezământul să poată fi luat în folosinţă”.

Preasfinţia Sa a evidenţiat că lucrările au fost realizate cu ajutorul oamenilor care au donat pentru proiectul eclezial şi a cerut ajutor pentru lucrările viitoare.

„Acest sprijin ne este cu atât mai necesar acum, când finalizarea lucrărilor depinde practic de susţinerea financiară. Ne sunt de folos atât donaţiile lunare programate, cât şi donaţii punctuale mai consistente.


Donații pentru construirea bisericii:

Rumänische Orthodoxe Metropolie

Liga Bank
IBAN: DE89 7509 0300 704 513 07 35
BIC: GENODEF 1M05
Scop: Kirchenbau

Descarcă aici formularul pentru participare la finanţarea construcţiei.

Cei care aleg varianta cu „Dauerauftrag” sunt rugaţi să iniţieze această formă de plată împreună cu propria bancă. Cei care aleg varianta „SEPA-Lastschriftverfahren” sunt rugaţi să trimită formularul completat la secretariatul CBROM pentru ca acesta să se ocupe de iniţierea plăţii, în funcţie de datele completate.

Pentru facilitarea donaţiilor din ROMÂNIA, a fost constituită la Bucureşti Asociaţia Sprijin pentru Aşezământul Bisericesc Înălţarea Sf. Cruci – München

Foto credit: CBROM

Comentarii Facebook


Știri recente