Lucrările întrunirii Întâistătătorilor de Biserici Ortodoxe încep astăzi la Constantinopol

În această dimineață, de la orele 09:30 în Catedrala Patriarhiei Ecumenice Sf. M. Mc. Gheorghe din Fanar – Constantinopol (Istanbul), vor începe lucrările Sinaxei Întâistătătorilor de Biserici Ortodoxe.

La invitația Sanctității Sale Bartolomeu, Patriarhul Ecumenic al Constantinopolului, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, însoțit de o delegație a Bisericii Ortodoxe Române, participă la Întrunirea (Sinaxa) Întâistătătorilor de Biserici Ortodoxe pentru pregătirea Sinodului Panortodox, care are loc la Constantinopol, în perioada 5-9 martie 2014.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel este însoțit de: Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Iosif al Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale și Meridionale, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei și Exarh patriarhal, Preacucernicii Părinți Consilieri patriarhali Michael Tița și Ștefan Ababei și Preacucernicul Părinte Diacon Mihai Mușat.

În timpul întrunirii vor fi analizate diferite aspecte referitoare la organizarea și desfășurarea Sfântului și Marelui Sinod al Bisericii Ortodoxe, precum și teme de actualitate privind relațiile dintre Bisericile Ortodoxe Autocefale.

Aseară Patriarhia Ecumenică a oferit o cină în cinstea Întâistătătorilor de Biserici Ortodoxe prezenți și a însoțitorilor lor.

Comentarii Facebook


Știri recente