Lucrările grupului de lucru „Sfântul Irineu” s-au încheiat cu Sfânta Liturghie arhierească la Biserica Albă din București

Lucrările celei de-a paisprezecea reuniuni anuale a Grupului comun de lucru ortodox-catolic Sfântul Irineu s-au încheiat duminică cu participarea la Sfânta Liturghie oficiată de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriahal, în Biserica Albă din Capitală.

Întâlnirea s-a desfășurat în perioada 4-8 octombrie 2017 cu Înalta Binecuvântare a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, la Centrul Social Pastoral Sfânta Cruce de la Mănăstirea Caraiman.

Membrii grupului Sfântul Irineu nu participă la lucrări ca delegați oficiali ai Bisericilor din care provin, ci sunt aleși pe baza competențelor teologice iar documentele realizate și discuțiile purtate au rolul de a sprijini dialogul ortodox-catolic la nivel internațional.


Membrii grupului comun de lucru ortodox-catolic au fost primiți la Palatul Patriarhiei de PS Ieronim


Lucrările grupului Sfântul Irineu se desfășoară anual, consecutiv într-o țară majoritar ortodoxă și una majoritar catolică. Prima întâlnire a avut loc în 2004.

Sursă: Pr. Mihail Săsăujan, Paroh la Biserca Albă – Sfântul Ierarh Nicolae din București

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…