Lucrările Consiliului și Adunării eparhiale la Sibiu

În cadrul lucrărilor Consiliului și Adunării eparhiale ale Arhiepiscopiei Sibiului au fost aprobate toate deciziile Permanenței Consiliului eparhial de până la data convocării Consiliului eparhial. Membrii Adunării eparhiale au avut posibilitatea să consulte rapoartele de activitate ale sectoarelor eparhiale, să discute proiectele eparhiale aflate în desfășurare, dar și altele noi.

Sibiul a găzduit sâmbătă, 19 ianuarie, ședințele Consiliului și Adunării eparhiale, prezidate de Înalt Preasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului. Lucrările celor două foruri au fost precedate de Sfânta Liturghie și un Te Deum, oficiate de Preasfințitul Andrei Făgărășanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, în capela Facultății de Teologie „Sfântul Andrei Șaguna”. Au participat la slujbele religioase IPS Mitropolit Laurențiu, membrii Consiliului și ai Adunării eparhiale, cadre didactice și studenți.

Lucrările au avut loc, apoi, în Aula „Mitropolit Ioan Mețianu”, iar pe ordinea de zi a lucrărilor desfășurate de Consiliul eparhial Sibiu au fost discutarea și aprobarea tuturor deciziilor luate de Permanența Consiliului eparhial până la data desfășurării acestei ședințe.

Așezăminte culturale și sociale

După lucrările primului for, au urmat cele ale Adunării eparhiale, la care toate sectoarele eparhiale și-au prezentat rapoartele de activitate pe anul 2012. Participanții au avut la îndemână o mapă de lucru, în care au fost cuprinse și aceste dări de seamă, iar pe parcursul discuțiilor au fost prezentate și imagini cu toate lucrările administrative, pastoral-misionare și culturale din Arhiepiscopia Sibiului.

O atenție deosebită a fost acordată proiectelor din acest an, lucrări ce sunt în stadiul de finalizare sau urmează a fi începute.

„Vom încerca să ne implicăm în activitățile legate de Anul comemorativ al Sfinților Împărați Constantin și Elena. Apoi, vom face tot posibilul să intensificăm activitatea duhovnicească, liturgică și spirituală din bisericile noastre. Din punct de vedere administrativ, vom continua proiectele în derulare și vom începe altele noi. Suntem aproape de finalizarea lucrărilor de la Centrul de conferințe „Sfântul Andrei Șaguna” de la Păltiniș, pus sub genericul „Cult și cultură”. Apoi, multe dintre spațiile pe care le deținem vor fi reamenajate și transformate în așezăminte sociale. Sunt multe proiecte ce au fost discutate și prezentate în imagini, pentru ca membrii Adunării eparhiale să se implice mai mult în aceste lucrări. O preocupare permanentă ce va fi intensificată și în acest an va fi sprijinirea lucrărilor la Catedrala Mântuirii Neamului”, a spus IPS Mitropolit Laurențiu, potrivit Ziarul Lumina.

Comentarii Facebook


Știri recente