Lucrările Consiliului și Adunării Eparhiale ale Episcopiei Devei și Hunedoarei

Marți, 29 ianuarie 2013, la Reședința Episcopală, sub președinția Preasfințitului Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, s-au desfășurat lucrările anuale ale Consiliului și ale Adunării Eparhiale, după cum ne-a transmis Pr. Mircea Mihuleț.

Ședinta a fost precedată de săvârșirea Sfintei Liturghii de către Întâistătătorul Episcopiei, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

De la ora 9.00 s-a întrunit Consiliul Eparhial, organism executiv al Adunarii Eparhiale, care a analizat rapoartele prezentate de conducătorii sectoarelor din cadrul Centrului Eparhial și le-a aprobat.

A urmat de la ora 11.00 Adunarea Eparhială care a trecut la analiza rapoartelor pe comisii. Odată încheiată analiza pe comisii, Adunarea Eparhială s-a reunit în plen și s-au citit rapoartele sectoarelor și propunerile privind activitatea pentru anul 2013. Membrii Adunării Eparhiale, preoți și mireni, au fost invitați să contribuie cu idei

care să se adauge propunerilor deja formulate, fapt ce a adus lucruri noi însușite de conducătorii sectoarelor eparhiale. S-au votat rapoartele prezentate și propunerile pentru anul abia început, fiind adopate în unanimitate.

La finalul ședinței Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, a mulțumit lui Dumnezeu pentru toate realizările din anul precedent și le-a adresat un cuvânt de apreciere membrilor Adunării Eparhiale. Arhipăstorul hunedorean a remarcat activitatea tuturor lucrătorilor din Centrul Eparhial și a colaboratorilor care au ajutat prin contribuția și eforturile lor ca activitatea din Episcopia Devei și Hunedoarei să fie una rodnică spre mântuirea credincioșilor.

Comentarii Facebook


Știri recente