Lucrarea „Sfântul Apostol Andrei” a apărut la Editura BASILICA

 

Lucrarea „Sfântul Apostol Andrei” a Părintelui Dr. Sabin Verzan, închinată „Apostolului românilor” a apărut la Editura BASILICA a Patriarhiei Române. Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, volumul prezintă informaţii esenţiale legate de activitatea misionară a Sfântului Apostol Andrei în Sciţia Mică, dar şi un omagiu  adus vieţii şi activităţii Părintelui Sabin Verzan, care timp de 33 de ani a fost coordonatorul Tipografiei Patriarhiei Române, se arată în nota editorială.

Cu o bibliografie bogată, cartea este împărţită în două părţi. Partea Întâi, intitulată „Sfântul Andrei, Ucenic şi Apostol al Mântuitorului”, unde este prezentat momentul chemării la apostolat şi perioada petrecută ca ucenic al Mântuitorului Iisus Hristos. În Partea a Doua, „Sfântul Apostol Andrei şi Întemeierea  Bisericii din Sciţia Mică(Dobrogea)”, autorul extinde aria cercetării şi subliniază importanţa predicii Sfântului pentru convertirea locuitorilor din părţile Dobrogei.

Volumul cuprinde şapte capitole şi debutează cu expunerea momentelor esenţiale din „Viaţa Sfântului Andrei înainte de chemarea la Apostolat”. Mai apoi, o dată cu parcurgerea capitolelor se comentează, compară şi se oferă de către autor noi interpretări a textelor biblice care fac referire la viaţa şi activitatea Sfântului. „Înzestrarea  cu Puterea şi Harul Preoţiei Apostolice”, „Trimiterea Sfinţilor Apostoli la Propovăduire” sau „Propovăduirea Evangheliei în Epoca Apostolică” sunt doar câteva din titlurile capitolelor care subliniază lucrarea misionară a „Sfântului Apostol Andrei”.

De asemenea, volumul prezintă şi câteva aspecte din viaţa şi activitatea autorului. În Nota Editorială, părintele Sabin Verzan este numit „sufletul Tipografiei Patriarhiei Române timp de mai multe decenii”.

 Volumul poate fi cumpărat de la de la Librăria Cărţilor Bisericeşti (Intr. Miron Cristea nr. 6), Magazinul Ortodoxia (Calea Victoriei nr. 45, lângă biserica Kreţulescu), Galeriile Cuvântul Vieţii (Calea Victoriei, Nr.28), Magazinul Librăria Ortodoxă (B-dul Regina Maria, Nr. 1) sau prin comandă pe internet la adresa [email protected]

Comentarii Facebook


Știri recente