Lucrare din 1920 despre „Activitatea preoților de armată în campania din 1916-1918” publicată la Editura Basilica

În contextul împlinirii a o sută ani de la Marea Unire, pentru a evidenția jertfa românilor care au luptat pentru acest ideal, la Editura Basilica a fost republicată lucrarea „Activitatea preoților de armată în campania din 1916-1918” a părintelui Constantin Nazarie. Aceasta este a doua ediție, după cea apărută în 1920.

Pr. Constantin Nazarie a fost ales de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în martie 1915 ca „protopop al preoților de armată” și „Șef al serviciului religios”.

Părintele Nazarie s-a născut în 16 martie 1865 în satul Grădiștea, comuna Vultureni, fostul județ Tecuci. A urmat cursurile Seminarului Teologic din Roman, între anii 1881-1885 și ulterior trei clase superioare la Seminarul ,,Veniamin Costachi” din Iași.

168 preoți militari sunt subiectul lucrării reeditate. Cartea cuprinde și anexe cu statistici ale activității și fotografii ale diferitelor medalii și ordine obținute de clerici.


Lucrarea poate fi cumpărată de la de la Librăria Cărţilor Bisericeşti (Intr. Miron Cristea nr. 6), Magazinul Ortodoxia (Calea Victoriei nr. 45, lângă biserica Kreţulescu), Magazinul Daruri pentru pelerini (Piaţa Gării de Nord, nr. 1-3, ieşire Calea Griviţei), Magazinul Librăria Ortodoxă (B-dul Regina Maria, Nr. 1).

De asemenea, lucrarea poate fi vizualizată pe site-ul www.colportaj.ro şi poate fi comandată la adresele: [email protected][email protected] sau la numărul de telefon 0737. 145. 184.

Mai multe apariții editoriale AICI.

Comentarii Facebook


Știri recente