Locurile de pelerinaj ale Bisericii Ortodoxe Sârbe au fost prezentate într-o expoziție la Timișoara

Episcopia Ortodoxă Sârbă de Timișoara a găzduit expoziția „Locurile sfinte ale Ortodoxiei Sârbe în pelerinaj” la sediul eparhiei din centrul orașului de pe Bega.

La eveniment au participat Episcopul Ortodox sârb Lukijan de Budapesta şi administrator al Episcopiei Ortodoxe Sârbe de Timişoara, Episcopul vicar Paisie Lugojanul al Arhiepiscopiei Timișoarei, Vladan Tadic, Consulul general al Serbiei la Timișoara, Ognean Cristici, preşedintele Uniunii Sârbilor din România și Vladimir Roganović, Secretar de stat în Ministerul Cultelor din Serbia, conform presei locale.

Expoziția cuprinde așezămintele monahale sârbești din Sfântul Munte Athos, locurile de pelerinaj din Serbia și Mănăstirile Cusici, Zlatița, Baziaș, Sfântul Gheorghe și Bezdin, aflate în România.

Preasfințitul Părinte Paisie Lugojanul l-a felicitat pe Episcopul Lukijan „care are această deschidere permanentă. De cel puțin 17 ani eu particip la acest vernisaj de icoane, colecții de icoane din Episcopia Sârbă și de pe teritoriul României, și prezența noastră aici este un semn al dragostei și al prețuirii legăturilor noastre frățești”.

Episcopia Ortodoxă Sârbă de Timișoara deservește județele Arad, Caraş‑Severin, Mehedinţi şi Timiş. Sediul acesteia se află în Piața Unirii din Timișoara.

Sursă foto: tion.ro

Comentarii Facebook


Știri recente