Locuitorii din Valea Dulce şi Bălţeşti au primit vizita voluntarilor CMN

Locuitorii din Valea Dulce şi Bălţeşti au primit marţi vizita voluntarilor Catedralei Mântuirii Neamului. Ei le-au adus alimente, articole vestimentare şi încălţăminte.

Valoarea sumei pentru această acţiune s-a ridicat la 7.000 de lei. În plus, una dintre cele 24 de familii ajutate, a primit un cărucior dublu pentru gemeni.

Activitatea socială face parte din programul „Implică-te! Împreună reușim mai mult!”, desfăşurat de voluntarii Catedralei Naţionale.

Familiile care au probleme materiale sunt identificate cu ajutorul preoţilor din parohii.

„Singurul care le cunoaște nevoile și necazul este părintele paroh. El este cel care îi mai vizitează și le mai alină suferința”, a spus Dănut Prună, coordonatorul voluntarilor.

Pr. paroh Gabriel Săvulescu – Parohia Bălțești a subliniat: „Este un gest deosebit de frumos și binevenit, mai ales că suntem o parohie cu dificultăți financiare, cu o populație îmbătrânită. Fapta bună, ajutorarea celor în nevoi face parte din viața noastră creștină, este foarte bine primită în fața oamenilor, dar mai ales în fața lui Dumnezeu”.

O localnică, mamă a șase copii, a mulţumit pentru ajutor, întrucât au posibilităţi materiale reduse: „Singurele venituri pe care le avem sunt ajutorul social, alocația copiilor și ce muncește soțul cu ziua, când găsește, pe șantier, oriunde el nu refuză”.

Campania „Implică-te! Împreună reușim mai mult!”

A fost inițiată de Arhim. Ciprian Grădinaru și de voluntarii de la Paraclisul Catedralei Naționale în luna februarie 2020, cu scopul de a sprijini persoanele vulnerabile din mediul urban şi rural, în perioada stării de urgență și alertă declarate, în contextul pandemiei de coronavirus.

De la începutul acestei campanii, voluntarii de la Paraclisul Catedralei Naționale au desfășurat 218 de deplasări în 177 localități din 22 județe, fiind ajutate 4934 familii.

Au fost distribuite pachete în cuantum de 436.000 lei, conținând produse alimentare de strictă necesitate, produse de igienă, îmbrăcăminte, încălțăminte, electrocasnice, măști de protecție și cărți de rugăciune la vreme de boală și necaz.

Foto credit: Voluntarii CMN


Abonează-te la newsletter şi fii la curent cu noutăţile!

Vă mulțumim că citiți Basilica.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente

Săptămâna în imagini: 20 – 26 mai 2024

Sfinții Împărați Constantin și Elena sunt sărbătoriți cu mare evlavie în lumea ortodoxă, fiind considerați ocrotitorii creștinilor și ai Bisericii. Cu această ocazie, multe biserici din întreaga lume și-au sărbătorit hramul, una dintre ele fiind…