Liturghie la 1800 m altitudine | Urcarea noastră pe Tabor înseamnă primirea Euharistiei, spune Mitropolitul Teofan

Mitropolitul Teofan al Moldovei a explicat credincioşilor prezenţi pe muntele Ceahlău, la Sfânta Liturghie oficiată de Schimbarea la Faţă, cât importantă este împărtășirea cu Sfintele Taine în relația noastră cu Dumnezeu.

„Urcarea noastră pe Tabor înseamnă împărtășirea cu Trupul și Sângele Domnului Hristos”, a precizat Înaltpreasfinţia Sa.

„Prezența noastră la Dumnezeiasca Liturghie dacă nu este împlinită, începută, încheiată, adâncită și înălțată prin împărtășirea cu Sfintele Taine, este ca și cum am fi urcat până la mijlocul muntelui”, a spus ierarhul care a adăugat că „ne bucurăm de Liturghia Cuvântului, dar ca să urci pe Tabor este nevoie să te împărtășești cu Trupul și Sângele lui Hristos”.

Părintele Mitropolit a oficiat Sfânta Liturghie pe Ceahlău în prezenţa credincioşilor care urcă an de an pe masivul montan din judeţul Neamţ de Schimbarea la Faţă.

Având hramurile „Schimbarea la Față a Mântuitorului” și „Binecredinciosul Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt”, Mănăstirea Ceahlău este situată la cota 1800, fiind unul din lăcașurile monahale aşezate la cele mai mari altitudini din țară.

Sărbătoarea face în mod tradițional legătura între sărbătorile dedicate Sfântului Ioan Iacob de la Neamț și Sfintei Teodora de la Sihla, fiind un prilej de pelerinaj la mănăstirile nemțene pentru numeroși credincioși.

Foto credit: Doxologia


Urmărește-ne și pe Twitter: @AgentiaBasilica și @BasilicaPhotos.

Vă mulțumim că citiți Basilica.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente