Liturghie înălțătoare în Parohia Mărăței 1

În Duminica a 6-a după Paști, Preasfințitul Macarie a slujit Sfânta Liturghie la Biserica „Sfântul Ioan Botezătorul” Mărăței 1 din Piatra Neamț. În cadrul slujbei, ierarhul a rostit un cuvânt de învățătură în care a făcut referire la Evanghelia zilei, informează Ziarul Lumina, Ediția de Moldova.

Preasfințitul Macarie, Episcopul Ortodox Român al Europei de Nord, a săvârșit ieri, 25 mai 2014, Sfânta Liturghie în Biserica „Sfântul Ioan Botezătorul” din Piatra Neamț. Slujba a fost oficiată cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, și a Înaltpreasfințitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei. După cum ne-a relatat pr. paroh Vasile Păvăleanu, pentru Parohia Mărăței 1 ziua de ieri a fost una deosebită întrucât în calendarul Bisericii noastre s-a pomenit A treia aflare al cinstitului Cap al Sfântului Proroc Ioan Botezătorul. După citirea Sfintei Evanghelii, PS Macarie a adresat un cuvânt de învățătură în care s-a referit la pericopa evanghelică din Duminica a 6-a după Rusalii. În același timp, Preasfinția Sa a amintit de misiunea Bisericii Ortodoxe Române în diaspora, menționând activitatea care se derulează în țările nordice.

„Preasfințitul Macarie a fost impresionat de prezența numărului mare de credincioși în biserica noastră și de atmosfera deosebită care s-a creat cu prilejul acestei slujbe. În numele credincioșilor noștri, ne-am îndreptat gândul de recunoștință față de Preasfinția Sa pentru că a slujit în mijlocul nostru. Am arătat în mod deosebit că în țările nordice sunt foarte mulți români plecați din Piatra Neamț, astfel că este o legătură specială între credincioșii noștri și PS Macarie. A fost un moment frumos, înălțător și emoționant între spiritul românesc din țară și românii plecați în afara granițelor. Această comuniune reiese din faptul că cei din afara granițelor au biserici închinate sfinților români, cum ar fi Sfântul Ioan Iacob de la Neamț. Am participat cu toții la o Sfântă Liturghie înălțătoare, binecuvântată, care a încheiat ciclul pascal, fiind ultima duminică dinaintea Înălțării Domnului”, a spus pr. paroh Vasile Păvăleanu.

Comentarii Facebook


Știri recente