Liturghie arhierească și resfințirea bisericii în Parohia Căpușu Mic, Protopopiatul Huedin

Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului a fost prezent duminică, 31 august 2014, în Parohia Căpușu Mic din Protopopiatul Huedin. Mitropolitul Clujului a resfințit biserica parohiei ocrotită de Sfântul Nicolae, iar în continuare a săvârșit Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, informează mitropolia-clujului.ro.

În cuvântul de învățătură, Înaltpreasfințitul Andrei a explicat că pătimașii nu vor intra în Împărăția lui Dumnezeu: „Dacă avem simț de observație vom vedea că trei patimi teribile subjugă lumea de astăzi: iubirea de avere, iubirea de plăcere și iubirea de mărire. Patima iubirii de avere îi stăpânește pe foarte mulți oameni. Fac avere, ca apoi să poată trăi într-o altă patimă dezordonată, în plăcere. Plăcerile trupești, mâncarea și băutură îl stăpânesc pe omul modern. În această luptă pentru putere se naște atâta amărăciune și atât de multă discordie, fapt pentru care pătimașii nu vor intra în Împărăția lui Dumnezeu”.

Tot în cuvântul de învățătură, Înaltpreasfințitul Andrei a explicat că patimile sunt cele care îi iau omului libertatea cu care acesta a fost înzestrat de Dumnezeu: „Sfântul Apostol Pavel ne atenționează că n-ar trebui să ne lăsăm robiți de patimile noastre care ne înlănțuiesc și care ne răpesc libertatea. Omul pătimaș nu mai este un om liber”.

Biserica din Căpușu Mic a fost ridicată în urmă cu mai bine de 90 de ani. Datorită vechimii ei, a fost reabilitată în ultimii ani. Potrivit părintelui paroh, Dumitru Rodilă, lucrările de renovare au constat în refacerea tencuielii interioare și exterioare, schimbarea acoperișului și a tâmplăriei, precum și repictarea bisericii.

La finalul slujbei, părintele Dumitru Rodilă a primit din partea Înaltpreasfințitului Andrei distincția de iconom stavrofor. De asemenea, Mitropolitul Clujului a acordat diplome de aleasă cinstire, tuturor celor implicați în reușita lucrărilor la biserica parohială din Căpușu Mic.

Comentarii Facebook


Știri recente