Liturghie arhierească la Schitul Bogâltin din județul Caraș-Severin

Credincioșii care și-au îndreptat pașii în Duminica a 4-a din Postul Mare spre Schitul Bogâltin din județul Caraș-Severin au avut posibilitatea să se roage împreună cu Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului și cu obștea monahală a așezământului monahal, a precizat diac. Pavel Canea.

În biserica cu hramul „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”, Ierarhul, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit Sfânta Liturghie, în cadrul căreia foarte mulți credincioși s-au împărtășit cu Sfintele Taine.  La sfânta slujbă au participat și autorități locale, precum și un număr mare de credincioși. Răspunsurile liturgice au fost date de grupul psaltic „Ethos” al Episcopiei Caransebeșului.

Schitul Bogâltin a izvorât din dorința credincioșilor de a avea locaș binecuvântat în preajma munților Cornerevei unde călugării să se roage neîncetat pentru lume. Piatra de temelie a bisericii s-a pus în anul 1949, construcția schitului fiind dirijată și executată de ctitorul Ioan Rădulescu cu sprijinul credincioșilor din Bogâltin, Cornereva și de pe Valea Almăjului. Târnosirea bisericii sa fost săvârșită în ziua de 8 iulie 1959 de către Vasile Lăzărescu, mitropolitul Banatului. În anul 2008 Consiliul Eparhial al Episcopiei Caransebeșului a schimbat destinația așezământului monahal transformându-l în schit de călugărițe, care actualmente întreprind lucrări de consolidare a bisericii și de înfrumusețare a ansamblului monahal.

Comentarii Facebook


Știri recente