Liturghie Arhierească la Sângeorz-Băi

În ziua de 2 februarie, Biserica Ortodoxă sărbătorește Întâmpinarea Domnului, praznic din rândul celor împărătești, care marchează momentul în care Sfânta Fecioară Maria, la 40 de zile de la naşterea Pruncului Iisus, L-a dus la templul din Ierusalim, conform rânduielilor Vechiului Testament. Prima atestare documentară a acestei sărbători se găseşte în însemnările de călătorie ale pelerinei Egeria.

Liturghie Arhierească la Sângeorz-Băi

De praznicul Întâmpinării Domnului, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului a oficiat astăzi, 2 februarie 2015, Sfânta Liturghie în Parohia „Sfântul Nicolae” din Sângeorz-Băi, potrivit Radio Renaşterea. Cu prilejul vizitei, ierarhul a binecuvântat și noua casă parohială și a acordat distincții mai multor persoane implicate în lucrările efectuate de-a lungul timpului în parohia Sângeorz-Băi I.

Iisus Hristos, mângâierea tuturor creștinilor

Fiind ziua de praznic a Întâmpinării Domnului, ierarhul a vorbit în cuvântul de învățătură despre calitățile Sfântului Simeon, un important personaj al sărbătorii, pentru care Mântuitorul Iisus Hristos a fost un mângâietor, a spus Înaltreasfințitul Andrei: „Domnul Iisus Hristos a fost mângâierea lui Simeon, a fost mângâierea lui Israel, dar este și mângâierea noastră, a tuturor creștinilor. Cine n-ar vrea să Îl întâlnească pe Domnul Iisus Hristos și să primească mângâierea Lui? Simeon s-a învrednicit de acest lucru. Foarte bătrân, venea zi de zi la templul din Ierusalim pentru că Duhul Sfânt l-a încredințat că nu va muri până când îl va vedea pe Domnul Iisus Hristos”.

Distincții și binecuvântarea noii case parohiale

La finalul slujbei, preotul paroh Dacian Șanta a fost ridicat la rangul de iconom stavrofor, iar primarul localității Sângeorz-Băi, Venig Roland-Marius, a primit diplomă de aleasă cinstire. Au fost distinși cu diplome de aleasă cinstire și membrii consiliului, comitetului și ai corului parohiei.

Tot astăzi, a fost binecuvântată și noua casă parohială a parohiei „Sfântul Nicolae” din Sângeorz-Băi, printr-o slujbă de Sfeștanie oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei. Potrivit părintelui paroh Dacian Șanta, noul imobil a fost construit în mai puțin de jumătate de an.

Foto: Arhivă

Comentarii Facebook


Știri recente