Liturghie Arhierească la Parohia prahoveană Negoieşti

În Duminica a V-a din Postul Mare (17 aprilie 2016), Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, s-a aflat în mijlocul credincioşilor parohiei prahovene Negoieşti. Cu acest prilej, Preasfinţia Sa a oficiat Sfânta Liturghie şi a adresat celor prezenţi un cuvânt de învăţătură. De asemenea, 15 elevi din cadrul comunei, participanţi la concursul Biserica şi şcoala din sufletul meu, organizat de Patriarhia Română, au fost premiaţi de Episcopul Vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor.

b

Numeroşi credincioşi au luat parte astăzi la Sfânta Liturghie oficiată de Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul în biserica cu hramurile Adormirea Maicii Domnului şi Sfântul Ierarh Nicolae, a parohiei Negoieşti, Protoieria Ploieşti Sud. Din soborul slujitor au făcut parte părintele Stroe Mihăiţă, Protoiereul Protopopiatului Ploieşti Sud, părintele paroh Alexandru Henciu, preoţi şi diaconi. La slujbă a participat şi primarul comunei Brazi, Radu Leonaş, precum şi reprezentanţi ai Unităţii Militare de la Brazi.

Sfânta Maria Egipteanca – un tulburător model de întoarcere la Hristos prin pocăinţă

Făcând referire la textele evanghelice citite astăzi la Sfânta Liturghie, Preasfinţia Sa a adresat un cuvânt de învăţătură în care a subliniat importanţa slujirii aproapelui. Care dintre voi va vrea să fie mai mare să fie slujitorul vostru şi care va vrea să fie cel dintâi între voi să fie slujitorul tuturor” a fost mesajul transmis de Preasfinţia Sa. Totodată, Episcopul Vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor a vorbit şi despre personalitatea Sfintei Maria Egipteanca, un tulburător model de întoarcere la Hristos prin pocăinţă.

„Cuvântul de învăţătură al Preasfinţitului Părinte Timotei Prahoveanul a cuprins mai multe idei referitoare la slujirea care ne stă în faţă tuturor. Modelul de slujire nu este acela de a alerga după ranguri, ci modelul de a fi slujitorul tuturor în toate cele pentru mântuire. De asemenea, Preasfinţitul Părinte Timotei a vorbit şi despre Cuvioasa Maria Egipteanca, un tulburător model de întoarcere la Hristos prin pocăinţă”, a spus părintele protoiereu Stroe Mihăiţă.

Daruri şi distincţii

După slujbă, Preasfinţitul Părinte Timotei a hirotesit iconom stavrofor pe părintele paroh Adrian Henciu, iar primarului Comunei Brazi, Radu Leonaş, i-a oferit Diploma şi Medalia omagială Sfântul Ierarh Martir Antim Ivireanul. Din partea primăriei, Radu Leonaş a dăruit Preasfinţiei Sale Cheia Comunei Brazi.

Premierea copiilor participanţi la concursul Biserica şi şcoala din sufletul meu

La final, Preasfinţia Sa a acordat premii şi daruri celor 15 copii din comună, participanţi la faza pe protopopiat a concursului Biserica şi şcoala din sufletul meu.

***

Concursul național de creație Biserica și Școala din sufletul meu este organizat cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel și cu aprobarea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române (Temei nr. 8319/03.11.2015), de către Sectorul teologic-educațional al Patriarhiei Române în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice, în perioada 15 decembrie 2015 – 21 mai 2016.

Vezi mai multe detalii aici.

 

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica îşi va aduce contribuţia la proiectul european: Pr. Sorin Şelaru despre „Conferința privind viitorul Europei”

În contextul programului „Conferința privind viitorul Europei”, Pr. Sorin Şelaru, directorul Reprezentanţei Bisericii Ortodoxe Române pe lângă Instituţiile Europene, a declarat că „Biserica Ortodoxă este pregătită să fie prezentă la toate nivelurile, deschisă dialogului, pentru…