Liturghie Arhierească la Parohia Bocșa

Duminică, 3 mai 2015, în Duminica a IV-a după Paști, Preasfințitul Părinte Petroniu, Episcopul Sălajului a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica Parohiei Bocșa, în mijlocul unui sobor de preoți și diaconi și în prezența credincioșilor acestei comunități. Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de către corul bisericii Adormirea Maicii Domnului din Municipiul Zalău.

După săvârșirea Sfintei Liturghii și rostirea cuvântului de învățătură, toți cei prezenți s-au deplasat în procesiune spre cimitirul parohial, unde Preasfințitul Părinte Petroniu a sfințit o capelă mortuară.

Din punct de vedere istoric, satul Bocșa este cunoscut în primul rând datorită marelui revoluționar Simion Bărnuțiu, care s-a născut aici în 21 iulie1808 și ale cărui rămășițe pământești odihnesc în cripta amenajată sub biserică, dar prima atestare documentară a localității datează încă din anul 1205.

Biserica actuală a satului a fost ridicată între anii 1937-1943, stilul arhitectural fiind unul autentic ortodox, în formă de cruce cu cupolă centrală.

Gândul construirii unei capele mortuare a venit din partea tinerilor satului, dar ideea a fost îmbrățișată de către întreaga comunitate, lucrările la acest edificiu demarând în urmă cu trei ani, fiind finalizate în această primăvară.

Comentarii Facebook


Știri recente