Liturghie arhierească la Mănăstirea Zosin, județul Botoșani

Duminica trecută, pe data de 3 februarie a.c, obștea monahală a Mănăstirii Zosin, păstorită de părintele protosinghel Teodosie Pleșca, l-a avut în mijlocul ei pe Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, care a oficiat Sfânta Liturghie în Biserica „Adormirea Maicii Domnului”, informează episcopiaseverinului.ro.

În cuvântul de învățătură rostit, PS Nicodim a explicat pericopa evanghelică a zilei, subliinind faptul că schimbarea vameșului Zaheu s-a datorat unei minuni: „Toți cei care l-au văzut pe Mântuitorul Hristos intrând în casa lui Zaheu murmurau, știind păcatele grave ale acestuia, dar ei nu știau și nu au înțeles minunea ce avusese loc, anume că Iisus îl strigase pe nume pe Zaheu, deși nu-l cunoștea. Pentru Zaheu, însă, acest lucru a fost de ajuns ca să-și dea seama că Mântuitorul Hristos este Fiul al lui Dumnezeu, Cel care are putere să ierte păcatele”.

În cadrul cuvântului rostit, Preasfinția Sa a amintit și de frumusețea mănăstirii botoșănene: „Doresc să-l felicit pe părintele stareț Teodosie și pe frații și părinții care îi sunt alături pentru frumoasa lucrare de zidire a acestei mănăstiri și-L rog pe Dumnezeu să înmulțească obștea și să o întărească”.

În seara zilei de duminică, Înalt Preasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, și Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, au vizitat casa memorială a vrednicului de pomenire Patriarh Teoctist, ridicată în localitatea Tocileni din comuna Stăuceni, județul Botoșani.

La sosirea în satul natal al Patriarhului Teoctist, în ciuda vremii neprielnice, cei doi ierarhi au fost întâmpinați de numeroși credincioși. Vizita s-a încheiat cu un cuvânt de evocare a vieții Patriarhului Teoctist, rostit de IPS Teofan, și cu depunerea de flori la bustul construit în fața casei memoriale.

Comentarii Facebook


Știri recente