Liturghie arhierească la Mănăstirea «Sfânta Maria» din Techirghiol

În Duminica a 19-a după Rusalii, 5 octombrie 2014, obştea Mănăstirii „Sfânta Maria“ din Techirghiol – stavropighie patriarhală, l-a avut în mijlocul ei pe Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei. Ierarhul, alături de un sobor de preoţi şi diaconi, în prezenţa a numeroşi credincioşi, a oficiat Sfânta Liturghie în paraclisul „Sfântul Pantelimon“ de la demisolul noii biserici cu hramul „Adormirea Maicii Domnului“.

În cuvântul de învăţătură adresat celor prezenţi Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei a vorbit despre porunca iubirii vrăjmaşilor.

„De-a lungul istoriei Bisericii creştine sunt nenumăraţi semeni ai noştri în toate timpurile, din toate epocile istorice şi în toate locurile care au înţeles mesajul acestei Evanghelii şi au împlinit porunca aceasta a iubirii chiar şi a vrăjmaşilor. Deci, Mântuitorul Hristos cere creştinului, celui care a crezut în El, să facă eforturi de a se autodepăşi, de a face mai mult decât ceea este comun tuturor oamenilor, iar această poruncă copleşeşte mulţime de alte păcate. Dacă vei reuşi ca în sufletul tău să fii împăcat sufleteşte şi să te rogi pentru vrăjmaşul tău deja te afli pe prima treaptă. Pentru că vă veţi întreba dvs. oare cum să iubim pe vrăjmaşii noştri? Ei bine, primul pas este să te rogi pentru ei. Există în cărţile noastre de cult rugăciuni speciale pentru vrăjmaşii, pentru cei care ne asupresc pe noi. Să nu procedaţi cum procedează din nefericire unii creştini care vin la Sfântul Altar şi aduc pomelnice în care se roagă pentru răzbunare. Nicidecum. Binecuvântaţi pe cei care vă blesteamă şi faceţi-le bine celor care vouă vă fac rău, asta cere Mântuitorul Hristos de la noi”, a spus Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei.

Aşezată aproape de malul Mării Negre, în staţiunea balneară Techirghiol, Mănăstirea „Sfânta Maria“ îşi are începutul în anul 1928, când patriarhul Miron Cristea a cumpărat aici o casă cu 16 camere, unde a fost înfiinţat un sanatoriu preoţesc, deservit de câteva monahii, pentru clerul din întreaga ţară. Mai târziu, în 1951, a fost adusă o bisericuţă de lemn de la stâna regală din Sinaia, luând fiinţă un schit de maici, iar sanatoriul a devenit o anexă a schitului.

Comentarii Facebook


Știri recente