Liturghie arhierească la Întorsura Buzăului

Duminica Înfricoșătoarei Judecăți a fost una deosebită pentru credincioșii din Parohia Brădet, Protopopiatul Întorsura Buzăului, care l-au avut în mijlocul lor pe Înalt Preasfințitul Arhiepiscop Ioan al Episcopiei Covasnei și Harghitei. Ierarhul i-a îndemnat pe credincioși ca în perioada următoare, a Postului Sfintelor Paști, să se spovedească, să facă fapte bune și să se împărtășească cu Trupul și Sângele Mântuitorului.

Sfânta Liturghie a fost săvârșită de IPS Ioan, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, printre care s-au aflat protopopul Întorsurii Buzăului, părintele Florin Tohănean, și pr. Corneliu Bujoreanu, slujitor la catedrala din orașul Sfântu Gheorghe. Printre cei prezenți la slujbă s-a aflat și primarul orașului Întorsura Buzăului, Leca Băncilă. Cu prilejul acestei vizite, Înalt Preasfințitul Arhiepiscop Ioan a oferit distincția de iconom părintelui paroh Sorin Minea, informează Ziarul Lumina.

Milostenie pentru cei bolnavi

Înalt Preasfinția Sa i-a mulțumit primarului pentru sprijinul acordat Parohiei Brădet, care se află în jurisdicția primăriei din Întorsura Buzăului, și l-a îndemnat ca și pe viitor să fie la fel de apropiat de sfânta Biserică. De asemenea, Înalt Preasfințitul Arhiepiscop Ioan a ținut un cuvânt de învățătură, în care i-a îndemnat pe credincioși ‘să fie milostivi cu cei bolnavi, să spună o rugăciune la căpătâiul lor, să îi viziteze pe cei din temnițe, să facă fapte bune atât în timpul postului pe care urmează să-l începem, cât și în celelalte zile ale vieții lor’.

Înalt Preasfinția Sa le-a amintit credincioșilor de ctitorul bisericii din Parohia Bradet, părintele Iosif Popica, despre care a afirmat că este mărturisitor în Rai pentru sufletele celor pe care i-a cunoscut și pe care îi va ajuta la Înfricoșătoarea Judecată. La final, ierarhul i-a îndemnat pe credincioși ca în perioada următoare, a Postului Sfintelor Paști, să se spovedească, să facă fapte bune și să se împărtășească cu Trupul și Sângele Mântuitorului.

Biserica a fost renovată și consolidată

Biserica Parohiei Brădet cu hramul ‘Nașterea Maicii Domnului’ a fost construită între anii 1942 și 1945 și pictată între anii 1944 și 1945. Biserica a fost renovată și consolidată începând cu anul 2000, timp în care s-au efectuat lucrări de eliminare a condensului, s-a schimbat și vopsit lemnăria, s-a reparat cupola centrală, au fost schimbate geamurile cu unele de tip termopan. De asemenea, la biserică a fost schimbat acoperișul și s-a realizat încălzirea centrală. Începând cu anul 1994 au fost demarate lucrările de construire a casei parohiale de către părintele Iosif Popica, lucrările fiind continuate și finalizate în anul 2002 de actualul preot paroh Sorin Minea.

Comentarii Facebook


Știri recente