Liturghie Arhierească la hramul Mănăstirii Slănic

În fiecare an, la 6 august, prăznuim una dintre cele mai mari sărbători creştine –Schimbarea la Faţă a Mântuitoruluipe muntele Tabor. Astăzi, în fericită zi de hram, Sfânta Liturghie Arhierească a fost oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Calinic, Arhiepiscop al Argeşului şi Muscelului, în Aghiazmatarul din curtea mănăstirii, înconjurat de un numeros sobor de preoţi şi diaconi.

În cuvântul de învăţătură, Înaltpreasfinţitul Părinte Calinic a pus la sufletul celor prezenţi un îndemn către schimbare, către curăţarea paharului pe dinăuntru. Să ne curăţăm pe dinăuntru cu adevărat, să lepădăm păcatele şi să punem început bun, cu rugăciune adâncă, cu spovedanie curată, cu evlavie. Schimbarea să fie totală, de la felul în care gândim, în care mâncăm şi terminând cu schimbarea feţei întregii făpturi.

Mănăstirea Slănic, “Taborul Argeşului aşa cum l-a numit Înaltpreasfinţia Sa, este o veche vatră sihăstrească la care ajungi trecând de comuna Domneşti a judeţului Argeş, urmând un drum forestier ce şerpuieşte pe sub poale de păduri de fag până într-o depresiune submontană, la aproximativ 1000 m altitudine, ce adăposteşte acest colţ de rai.

Comentarii Facebook


Știri recente