Liturghie arhierească la Gruiul Lupului

Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, a slujit Sfânta Liturghie la altarul Bisericii „Sfinții Trei Ierarhi” de la Mănăstirea Gruiul Lupului, din localitatea Racovița, județul Vâlcea, după cum informează Ziarul Lumina, Ediția de Oltenia.

După Sfânta Evanghelie, Preasfinția Sa a rostit un cuvânt de învățătură în care a tâlcuit pericopa evanghelică, îndemnându-i pe credincioși să postească și să facă fapte de milostenie asemenea fariseului și sfătuindu-i să trăiască în smerenie și să înmulțească rugăciunea pentru dobândirea mântuirii, ca și vameșul din Evanghelie.

În cadrul Sfintei Liturghii, monahul Emanuel Nectarie Chiorean de la Mănăstirea „Sfinții Trei Ierarhi” – Gruiul Lupului a fost hirotonit întru ierodiacon, iar ierodiaconul Traian Cătălin Calinic Moisi, tot din obștea acestei chinovii, a fost hirotonit întru ieromonah.

Mănăstirea cu hramurile „Sfinții Trei Ierarhi” și „Sfântul Gherasim cel Nou” – Gruiul Lupului este situată în pitoreasca Țară a Loviștei, la altitudinea de 700 m, comuna Racovița, județul Vâlcea. Piatra de temelie s-a pus la data de 9 august 2009 de către Înalt Preasfințitul Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, și părintele stareț Macarie Roman. Ctitorii mănăstirii sunt preotul Ioan Comăneci cu familia, împreună cu sponsorii principali Frank Timiș și Rareș Țicra.

La data de 2 octombrie 2010, IPS Gherasim, PS Emilian Lovișteanul, împreună cu un sobor de peste 70 de preoți și diaconi, au oficiat Sfânta Liturghie și slujba de târnosire a Mănăstirii Gruiul Lupului. Mănăstirea are în prezent 25 de viețuitori.

Comentarii Facebook


Știri recente

Sfințire de troiță la Baza Aeriana 90 | FOTO

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, episcop vicar patriarhal, a oficiat marți, 28 mai 2024, slujba de sfințire a troiței ridicate în fața comandamentului Bazei 90 Transport Aerian Otopeni „Comandor aviator Gheorghe Bănciulescu”.   Foto credit: Basilica.ro…