Liturghie arhierească la complexul monastic de la Piatra Tăieturii

Înaltpreasfinţitul Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, a oficiat duminică, 17 ianuarie 2016, Sfânta Liturghie la complexul monastic de la Piatra Tăieturii, situat în Munţii Bistriţei, informează site-ul doxologia.ro.

Din soborul slujitor a făcut parte părintele stareţ Antonie Brehuescu şi de un sobor de preoţi şi diaconi.

Cuvântul de învăţătură al arhiereului a reamintit celor prezenţi necesitatea de a urma întocmai învăţătura Sfintei Evanghelii, spre a trăi cu adevărat creştineşte: „Trebuie să-I mulțumim lui Dumnezeu în fiecare clipă pentru binefacerile pe care ni le dă. Între binefaceri, se numără și necazurile, pentru că necazul ne cheamă mai repede la Dumnezeu și ne aduce aminte că suntem muritori și că trebuie să ne trăim viața după învățătura Sfintei Evanghelii, pentru a avea un sfârșit cu adevărat creștinesc”.

După Sfânta Liturghie, credincioşii împreună cu soborul de preoţi şi diaconi l-au urmat pe Înaltpreasfinţitul Părinte Pimen la Peştera Sfântului Cuvios Antonie, unde s-au oficiat rugăciuni.

***

Lăcaşul de cult din Munţii Bistriţei, cunoscut sub numele de Piatra Tăieturii, cuprinde biserica cu hramul „Naşterea Maicii Domnului“, paraclisul închinat Sfântului Ilie Tesviteanul, Peştera „Sfânta Cruce“, Peştera „Sf. Antonie cel Mare“ şi un corp de chilii şi anexe.

Comentarii Facebook


Știri recente