Liturghie Arhierească la Catedrala Veche din Arad

În Duminica a VII-a după Paşti (a Sf. Părinţi de la Sinodul I Ecumenic), Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, a săvârşit Sfânta Liturghie arhierească în Catedrala Veche a Aradului, după cum ne-a precizat Protos. Iustin Popovici.

În cuvântul rostit, Înaltpreasfinţia Sa a subliniat faptul că Duminica Sfinţilor Părinţi de la Sinodul I Ecumenic aminteşte strădania continuă a Ortodoxiei de a păstra comuniunea dorită între bisericile ei nu doar în vremea sinoadelor ecumenice ci şi mai apoi până în vremea noastră prin legături frăţeşti evidente. În contemporaneitate, pregătirea cu mare răspundere a Sfântului şi Marelui Sinod al Bisericii Ortodoxe ce se ţine în acest an tocmai la praznicul Pogorârii Sfântului Duh, ce aminteşte de întemeierea Bisericii, dă o nouă perspectivă afirmării misiunii ortodoxe în lume. Biserica Ortodoxă Română înscrie o contribuţie însemnată la eveniment, îndemnând pe toţi slujitorii şi credincioşii ei la rugăciune stăruitoare pentru ajutorul ceresc la această împlinire.

Răspunsurile liturgice au fost date de Corul Armonia al Catedralei Vechi, dirijat de prof. Ovidiu Boaru.

La finalul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei, înconjurat de soborul slujitor, a săvârşit Slujba Parastasului de 40 de zile de la trecerea la cele veşnice a domnului Vasile Băltean, fost ostenitor la Centrul Eparhial timp de peste 40 de ani, aducând cuvântul cuvenit de cinstire pentru meritele sale.

Comentarii Facebook


Știri recente