Liturghie arhierească la Catedrala Sfântul Nicolae din Râmnic

La Catedrala arhiepiscopală „Sfântul Ierarh Nicolae” din Râmnicu Vâlcea, în prezența a sute de credincioși, slujba Sfintei Liturghii a fost săvârșită de Înalt Preasfințitul Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, împreună cu Preasfințitul Emilian Lovișteanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, înconjurați de un sobor de preoți și diaconi, după cum informează Ziarul Lumina, Ediția de Moldova.

După Sfânta Evanghelie, PS Emilian a rostit un cuvânt de învățătură în care a explicat simbolismul sărbătorii și importanța Botezului Domnului în apele Iordanului, ca prefigurare a botezului „cu Duh Sfânt și cu foc” (Matei 3, 11), de care vor avea parte toți cei ce-L vor mărturisi pe Hristos. De asemenea, arhiereul râmnicean a evidențiat însemnătatea Apei sfințite, îndemnându-i pe credincioși să guste din aceasta timp de opt zile și să-și stropească locuințele și locurile de muncă.

După Sfânta Liturghie, soborul de arhierei, preoți și diaconi a săvârșit slujba Aghesmei Mari la intrarea în Complexul spiritual „Sfântul Antim Ivireanul” din fața Catedralei arhiepiscopale. La sfârșitul slujbei, IPS Gherasim a mulțumit tuturor credincioșilor prezenți și i-a binecuvântat, stropindu-i cu Agheasmă.

Comentarii Facebook


Știri recente