Liturghie arhierească la Catedrala Patriarhală

Biserica Ortodoxă se află, astăzi, 31 august 2014, în Duminica a XII-a după Rusalii. Sfânta Liturghie la Catedrala Patriarhală din București a fost săvârșită la această sărbătoare de către Preasfințitul Părinte Ieronim Sinaitul, Episcop-vicar patriarhal.

În cuvântul de învățătură rostit după citirea Pericopei Evanghelice, Preasfinția Sa a vorbit despre înțelesurile Evangheliei acestei duminici și a arătat că idealul creștinilor trebuie să fie desăvârșirea.

Fiți desăvârșiți, ne îndeamnă Mântuitorul Hristos, precum Tatăl vostru Cel din Ceruri desăvârșit este. Dacă în viața noastră nu am avea un ideal, nu am avea o țintă supremă cu siguranță că și realizările noastre în această strădanie ar fi poate mai puține. Dar când există un ideal atât de înalt ca acela al unirii cu Dumnezeu, al nașterii din nou sau desăvârșirii atunci totul se schimbă. Este o chemare de a urma pe Hristos pentru că Mântuitorul Hristos este cu adevărat Chipul cel desăvârșit, Idealul, Dumnezeu Omul pe pământ și idealul nostru de om îndumnezeit”, a spus Preasfinția Sa.

Răspunsurile liturgice la Sfânta Liturghie au fost date de Corala Nicolae Lungu a Patriarhiei Române care a fost dirijată astăzi de Luminița Guțanu.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…