Liturghie arhierească la Catedrala Patriarhală

Preasfințitul Părinte Timotei, Episcopul Ortodox Român al Spaniei și Portugaliei și Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului au oficiat miercuri, 12 februarie 2014, în Catedrala Patriarhală din București, Sfânta Liturghie înconjurați de un sobor de preoți și diaconi. Din soborul slujitor a făcut parte și precuviosul părinte Arhimandrit Timotei Aioanei, noul Superior al Așezămintelor românești de la Locurile Sfinte.

De asemenea, în cadrul Sfintei Liturghii a fost hirotonit întru preot diaconul Florin Claudiu Covaciu, pe seama parohiei Adormirea Maicii Domnului din Zaragoza, protopopiatul Barcelona din Spania.

Sfânta Liturghie precedă lucrările ședinței anuale a Adunării Naționale Bisericești a Bisericii Ortodoxe Române. În continuarea Sfintei Liturghii a fost oficiată slujba Te Deumului.

Adunarea Națională Bisericească este organismul central deliberativ al Bisericii Ortodoxe Române pentru problemele administrative, sociale, culturale, economice și patrimoniale, format din membrii Sfântului Sinod și din câte trei reprezentanți (un cleric și doi mireni) ai fiecărei eparhii.

Comentarii Facebook


Știri recente