Liturghie arhierească la Catedrala episcopală din Drobeta Turnu Severin

În ultima duminică a lunii septembrie, credincioșii severineni sunt chemați la rugăciune obștească și la comuniunea cu Dumnezeu și cu sfinții Săi.

O ceremonie euharistică deosebită va fi oficiată la Catedrala episcopală din Drobeta Turnu Severin. Ierarhul mehedințenilor, Preasfințitul Părinte Nicodim, va săvârși jertfa cea tainică, înconjurat de sobor de preoți și diaconi, după cum ne-a precizat Cătălin Cernătescu.

Binecuvântarea pentru începerea Sfintei Liturghii va fi dată în jurul orei 09:00 iar răspunsurile liturgice vor fi asigurate de cele două grupuri psaltice ale Catedralei, „Sf. Nicodim” și „Sf. Gheorghe”.

Pericopa duminicală vorbește despre pescuirea minunată. Credincioșii vor asculta tâlcuirea acesteia în cadrul cuvântului de învățătură rostit de unul dintre preoții slujitori. La finalul slujbei, cei de față vor primi în inimi și cuvântul ierarhului, împreună cu arhierești binecuvântări.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…