Liturghie Arhierească la Catedrala din Carei

Zi de sărbătoare pentru credincioșii din Carei, județul Satu Mare. La Catedrala cu Hramul Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, sute de credincioși, precum și oficialități centrale și locale au participat la Sfânta Liturghie oficiată de Preasfințitul Părinte Iustin Sigheteanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului.

PS Părinte Iustin Sigheteanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului, a evidențiat vrednicia preoților slujitori care s-au ostenit pentru înfrumusețarea acestui lăcaș de cult.

„În cei 5 ani care s-au scurs din 2007 până acum iată s-a realizat o frumoasă pictură care împodobește în chip minunat această catedrală, un adevărat monument de arhitectură al municipiului Carei și o carte de vizită a Ortodoxiei din partea de vest a României”, a spus, potrivit Trinitas TV, PS Părinte Iustin Sigheteanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului.

Construcția Catedralei a început în anul 2000.

La finalul Sfintei Liturghii, ierarhul a împărțit credincioșilor prezenți iconițe.

Comentarii Facebook


Știri recente

Premianții concursului național catehetic au ajuns la București: „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat PS Varlaam

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul s-a întâlnit vineri cu câștigătorii Concursului Național Catehetic. „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat în încheierea discursului Episcopul vicar patriarhal. Întâlnirea a avut loc la Centrul de Formare…