Liturghie arhierească la Biserica „Sfântul Nicolae” din Făgăraș, jud. Brașov

Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, a oficiat duminică, 4 decembrie 2016, Sfânta Liturghie la Biserica „Sfântul Nicolae” din Făgăraș, județul Brașov, notează site-ul oficial Mitropoliei Ardealului.

Din sobor au  făcut parte: protopopul de Făgăraș 1 și paroh al bisericii, Marius Corlean, protopopul de Făgăraș 2, Ion Tărcuță, preotul paroh Marcel Dobrea și alți slujitori ai sfintelor altare.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de grupul Anatoly din Brașov. În cadrul Sfintei Liturghii, teologul Ciprian Gheorghe Nistor a fost hirotonit diacon, iar părintele Marius Corlean a fost hirotesit iconom stavrofor.

În cuvântul rostit, Înaltreasfinția Sa a evidențiat exemplul de credință și răbdare oferit de femeia gârbovă din Evanghelia citită la Sfânta Liturghie.

La final, părintele protopop Marius Corlean i-a mulțumit ierarhului pentru binecuvântarea adusă comunității făgărășene în Postul Crăciunuluii.Ca dar din partea comunității părintele Marius Corlean și părintele Marcel Dobrea i-au oferit ierarhului o icoană a Sfântului Nicolae.

 

Comentarii Facebook


Știri recente