Liturghie arhierească la Biserica Buna Vestire din Oradea

Preasfințitul Sofronie, Episcopul Oradiei, a săvârșit Sfânta Liturghie înconjurat de un sobor de preoți, în biserica nou-renovată și înfrumusețată a Parohiei „Buna Vestire” din Oradea, informează Ziarul Lumina, Ediția de Transilvania.

Ierarhul a tâlcuit învățăturile privind pilda talanților. „Pilda frumoasă pe care am ascultat-o este, de fapt, o lecție despre responsabilitate; responsabilitatea pe care o avem, fiecare dintre noi, cu darurile pe care le primim de la Dumnezeu. Încă o dată, Mântuitorul Iisus Hristos ne descoperă că viața noastră este darul lui Dumnezeu și că tot ceea ce primim, tot ceea ce avem și împlinim în viață sunt daruri ale lui Dumnezeu”, a spus PS Sofronie. „Noi avem datoria să nu ne lăsăm doborâți de răutățile din jur, să nu ne lăsăm contaminați de ura din jurul nostru, de judecățile de valoare greșite, ci să ne punem în valoare talanții. Cel care a primit de la Dumnezeu lumină mare, să o cultive, fără a se trufi, punându-și darul său în slujba oamenilor”, a mai spus ierarhul.

Părintele paroh Ioan Marian a mulțumit ierarhului pentru grija și dragostea părintească și pentru prezența în mijlocul comunității. Biserica „Buna Vestire” a fost construită în 1750, servind ca biserică militară, devenind apoi biserică de enorie. În ultimii doi ani, prin grija pr. paroh Ioan Marian și a pr. coslujitor Laurian Lucian, împreună cu membrii Consiliului și Comitetului parohial, au fost întreprinse lucrări de renovare, înfrumusețare și amenajare în interiorul sfântului lăcaș, la demisolul acestuia, precum și pe terenul din jurul bisericii.

Comentarii Facebook


Știri recente