Liturghie arhierească la Baia Mare

Preasfințitul Iustin Sigheteanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului a oficiat Sfânta Liturghie în biserica cu hramul „Duminica Mironosițelor” din municipiul Baia Mare, aceasta fiind în cea mai recent înființată parohie din oraș, informează Ziarul Lumina, Ediția de Transilvania.

„Aici este cea de a 17-a parohie din oraș, cu o biserică deocamdată provizorie, în care se slujește, până la construirea unei biserici de zid, în stil maramureșean. Se dorește a fi o construcție tradițională, care va aduna în jurul ei pe cei peste 3000 de credincioși care sunt în această parohie. Aici este poarta de intrare în oraș dinspre Țara Lăpușului, iar preoții care slujesc aici se bucură de dragostea credincioșilor și de ajutorul lor”, a spus PS Iustin Sigheteanul.

Parohia, în care se află Biserica „Duminica Sfintelor Mironosițe”, s-a înființat în urmă cu patru ani, iar în acest an se dorește începerea lucrărilor pentru ridicarea noii biserici, din piatră.

În cadrul Sfintei Liturghii, ierarhul a hirotonit pe diaconul Marius Victor Medisan întru preot misionar pe seama Protopopiatului Baia Mare și întru diacon pe teologul Gaborean Gheorghe Alexandru, cu slujire la Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Baia Mare.

Comentarii Facebook


Știri recente