Sfânta și Marea Joi. IPS Laurențiu: Împărtășirea este o participare directă a noastră la jertfa mântuitoare

Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu a oficiat în Joia Mare, la Catedrala Mitropolitană, Liturghia Sfântului Vasile cel Mare unită cu Vecernia. La slujba oficiată de Mitropolitul Ardealului au participat numeroși credincioși sibieni.

Din soborul slujitor au făcut parte: părinți ai Catedralei Mitropolitane și cadre didactice de la Facultatea de Teologie Ortodoxă Sfântul Andrei Șaguna din Sibiu.

În cuvântul rostit în data de 13 aprilie 2017, ierarhul a explicat credincioșilor semnificațiile duhovnicești ale acestei zile din Săptămâna Pătimirilor.

Hristos a rânduit la Cina cea de Taină ca de fiecare dată când săvârșim Sfânta Liturghie și ne împărtășim cu Trupul și Sângele Său să devenim părtași cu El, să devenim purtători de Hristos. Când am luat Trupul și Sângele Său în noi, nu trăim o simplă amintire, o comemorare, ci Împărtășirea este o participare directă a noastră la jertfa mântuitoare, a subliniat ierarhul.

***

În Sfânta şi Marea Joi sunt prăznuite patru lucruri: sfânta spălare a picioarelor, Cina cea de Taină, adică predarea înfricoşătoarelor Taine, rugăciunea cea mai presus de fire şi vânzarea (trădarea) Domnului.

 

 

Comentarii Facebook


Știri recente

Catedrala Moților din Huedin va fi renovată

Catedrala Moților din Huedin va fi renovată. Lăcașul de cult a fost ctitorit de Protoiereul martir Aurel Munteanu. Lucrările de renovare vizează înlocuirea învelitorii acoperișului cu tablă din cupru, retencuirea pereților, amenajarea curții și altele.…