Liturghie arhierească în parohia Jijila I

În Duminica Vameșului și a Fariseului, Preasfințitul Părinte Visarion episcopul Tulcii a săvârșit Sfânta Liturghie arhierească în biserica cu hramul „Sfântul Mucenic Dimitrie izvorâtorul de mir” din parohia Jijila I, prot. Niculițel păstorită de P.C. pr. Viorel Ungureanu.

În cuvântul său de învățătură, Preasfinția Sa a explicat celor prezenți în număr mare la Sfânta Liturghie pericopa evanghelică a zilei insistând asupra smereniei ca virtute de preț a fiecărui suflet ce dorește unirea cu Hristos și desăvârșirea.

Mulți credincioși copii, tineri și vârstnici care s-au pregătit, s-au împărtășit cu Sfintele Taine. Răspunsurile liturgice au fost date de întreaga obște a credincioșilor.

Un cuvânt de salut a rostit primarul localității precum și preotul paroh care au mulțumit chiriarhului pentru prezența în parohie.

Pe lângă această biserică construită la sfârșitul secolului al XIX -lea și care a fost restaurată de câteva ori în localitate se află în construcție o nouă biserică cu hramul „Sfânta Treime”, lucrările ajungând până la centura bolților.

În aceeași zi seara P.S. Visarion a săvârșit slujba Vecerniei în biserica „Sfânta Treime” din Tulcea împreună cu preoții din cercul misionar II, potrivit episcopiatulcii.ro.

În cadrul slujbei P.C. Pr. Prof. Justinian Neculai directorul Seminarului Teologic „Sfântul Ioan Casian” din Tulcea a rostit un cuvânt de învățătură legat de însemnătatea Sfintei Cruci în spiritualitatea liturgică creștină.

Comentarii Facebook


Știri recente