Liturghie Arhierească în parohia Expo Parc din Pitești

În Duminica Izgonirii lui Adam și Eva din Rai, Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, a oficiat Sfânta Liturghie arhierească în paraclisul bisericii din parohia” Izvorul Tămăduirii”- Expo-Parc aflat în cartierul Ceair din municipiul Pitești, după cum ne-a transmis pr. Necula Ciprian.

Cu această ocazie, Chiriarhul Eparhiei Argeșului și Muscelului a adresat credincioșilor un cuvânt de învățătură, amintind învățăturile cuprinse în pericopa evanghelică citită astăzi.

În anul 2011, noul paraclis construit la demisol, a fost sfințit în ziua de cinstire a Sfântului Ioan Gură de Aur care a devenit al doilea ocrotitor al bisericii aflate în construcție. Construcția se află pe un teren atribuit parohiei în anul 2008 de către Consiliul Județean Argeș. În luna octombrie, același an, pentru consolidarea terenului s-au introdus pe o adâncime de 10 m piloni din beton armat. Pentru oficierea Sfintei Liturghii, în anul 2009 a fost construit provizoriu un paraclis din lemn, care a fost sfințit în ziua de 11 octombrie de către Înaltpreasfințitul Părinte Calinic. Lângă acesta au început lucrările la biserica mare construită din zid, proiectul fiind realizat de către arhitecții Crăciun Ioana și Pintilie Gheorghe. În perioada 2009-2013 au fost executate mai multe lucrări după cum urmează: fost turnată fundația, urmată de construirea demisolului care a fost acoperit cu placă ciment. Acesta a fost transformat în sațiu liturgic unde credincioșii parohiei pot participa la sfintele slujbe oficiate în timpul anului. În anul 2012 care au ajuns în prezent la baza turlei centrale. Din anul 2012 și până în prezent s-au executat lucrări de zidărie fiind terminată turla centrală a Bisericii. Conform proiectului, noua biserică din zona Expo-Parc va avea înălțimea maximă de 24 m de la nivelul plăcii superioare a demisolului. Lucrările sunt coordonate de preot paroh Grecu Nicolae și preot Odă Nicolae, sub permanenta supraveghere a Înaltpreasfințitului Părinte Calinic și a Sectorului Economic și Construcții din cadrul Eparhiei.

Comentarii Facebook


Știri recente