Liturghie arhierească în Parohia Craiovița II

În Craiova, Sfântul Ioan Botezătorul a fost cinstit de credincioșii Parohiei Craiovița II. În mijlocul lor a poposit Înalt Preasfințitul Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, care a oficiat Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, informează Ziarul Lumina, Ediția de Oltenia.

În cuvântul de învățătură, IPS Irineu a vorbit despre personalitatea și sfințenia vieții Sfântului Ioan Botezătorul. Totodată, Înalt Preasfinția Sa a subliniat că Înaintemergătorul Domnului este ultimul dintre proorocii Vechiului Testament, făcând legătura dintre Legea Veche și Legea Nouă și aducând în lume mesajul pocăinței.

„Sfântul Ioan Botezătorul este și un vestitor al Legii celei Noi. În Vechiul Testament, legământul dintre Dumnezeu și om era tăierea împrejur, un legământ care avea în vedere semnul păcatului, al căderii lui Adam din Rai. El este cel care pune în lumină Noul Legământ dintre Dumnezeu și om, rânduiala dragostei, a mărturisirii, a Preasfintei Treimi și a Botezului”, a conchis Înalt Preasfințitul Părinte Mitropolit. La finalul Sfintei Liturghii, a fost săvârșită o slujbă de Parastas întru pomenirea tuturor ctitorilor și binefăcătorilor acestui sfânt lăcaș.

Preotul paroh Florentin Danciu a arătat că Biserica „Sfântul Ioan Botezătorul” este unul din puținele lăcașuri de închinare din Craiova ridicate în timpul regimului comunist. Lucrările la pictură au fost finalizate în anul 2000, în timpul păstoririi vrednicului de pomenire mitropolit Nestor Vornicescu, slujba de sfințire săvârșindu-se în timpul păstoririi Înalt Preasfințitului Teofan, actualul Mitropolit al Moldovei.

Comentarii Facebook


Știri recente