Liturghie arhierească în parohia Codăiești, Protopopiatul Vaslui

Preasfințitul Corneliu, Episcopul Hușilor, alături de un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit miercuri, 30 ianuarie 2013, Sfânta Liturghie în Biserica „Sfinții Trei Ierarhi” din parohia Codăiești 1, Protopopiatul Vaslui. La această sărbătoare au participat, alături de credincioși din parohie și din satele învecinate, autoritățile locale, informează „Ziarul Lumina”.

După cum a relatat pr. Vasile Pârcălabu, protopop al Protopopiatului Vaslui, Episcopul Hușilor a rostit la finalul Sfintei Liturghii un cuvânt de învățătură în care a scos în evidență modelul celor trei ierarhi pe care Biserica noastră i-a sărbătorit pe 30 ianuarie.

„Sărbătoarea Sfinților Trei Ierarhi a fost pentru noi o binecuvântare din partea lui Dumnezeu. Preasfințitul Corneliu a venit în mijlocul credincioșilor din parohia Codăiești pentru a-i cinsti pe cei trei mari luminători ai Ortodoxiei. Întrucât în ziua de 30 ianuarie școlile teologice își serbează patronii, Episcopul Hușilor a rânduit ca această sărbătoare să fie cinstită în parohia Codăiești alături de foști și actuali elevi ai Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Huși. Din soborul slujitorilor au făcut parte preoți care au absolvit seminarul din Huși. Răspunsurile la strană au fost oferite de corul Seminarului Teologic Liceal Ortodox din Huși. În cuvântul adresat celor prezenți, Preasfințitul Corneliu a scos în evidență activitatea pastorală a părintelui paroh Vlad Rusu, fost elev al Preasfinției Sale și al Seminarului Teologic Liceal Ortodox din Huși. Episcopul Hușilor a îndemnat credincioșii din parohie la o activitate socială îndreptată spre cei nevoiași. În același timp, Preasfinția Sa ne-a îndemnat să fim alături de credincioșii din parohiile pe care le păstorim, îndemnându-i să ajungă la calea mântuirii”, a relatat pr. protopop Vasile Pârcălabu.

Comentarii Facebook


Știri recente