Liturghie arhierească în Biserica „Sfântul Ioan Botezătorul” din München

La sărbătoarea Intrării în Biserică a Maicii Domnului, Preasfințitul Părinte Sofian Brașoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Germaniei, Austriei și Luxemburgului, a oficiat Sfânta Liturghie în Biserica „Sfântul Ioan Botezătorul” din München, a precizat Părintele protopop Alexandru Nan.

Alături de Preasfințitul Părinte Sofian au slujit Părintele Alexandru Nan, paroh Bisericii „Nașterea Domnului” din München și Protopop al Bavariei, Părintele Sabin Vodă de la Alba Iulia, Părintele Dumitru Mureșan de la Parohia Rosenheim, Părintele Ioan Marius Turcu de la Waldkraiburg, Părintele Alexandru Roșu de la Ravensburg, Părintele Mihail Baku de la Centrul bisericesc din München și diaconii Iulian Mihai și George Tapciuc.

După cântarea Heruvicului, Preasfințitul Părinte Sofian a hirotonit întru preot pe diaconul Iulian Mihai, pe seama parohiei „Sf. Ierarh Calinic de la Cernica” din Ingolstadt, unde Părintele Iulian va continua activitatea desfășurată de către Părintele Adrian Vasilache. La sfârșitul Sfintei Liturghii, Părintele Sabin Vodă de la Alba Iulia, a evocat personalitatea marelui duhovnic Teofil Părăian de la Mănăstirea Sâmbăta de Sus.

În cadrul Sfintei Liturghii, mulți credincioși ai Centrului bisericesc și ai Parohiei „Nașterea Domnului” din München s-au împărtășit cu Sfintele Taine.

Credincioșii prezenți au avut bucuria de a se închina la icoana Maicii Domnului „Pantanassa” („Împărăteasa a toate”), adusă de la Alba Iulia, de către Părintele Sabin Vodă, însoțit de un cor de tineri psalți de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia. Această icoană este un dar al călugărilor de la Mănăstirea Vatoped din Sfântul Munte Athos, acolo unde se află icoana originală, zugrăvită în secolul al XVII-lea și recunoscută de-a lungul timpului ca ajutătoare pentru numeroși creștini aflați la grele încercări, în special a celor bolnavi de cancer.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, Părintele Sabin Vodă, director al postului de radio „Reîntregirea” al Arhiepiscopiei Alba Iuliei, a evocat personalitatea marelui duhovnic Teofil Părăian, al cărui ucenic a fost, la fel ca și Preasfințitul Părinte Sofian Brașoveanul. Vorbind despre părintele bucuriei, Părintele Sabin Vodă a prezentat un program de viață duhovnicesc, pe care Părintele Teofil îl recomanda credincioșilor. El a amintit, printre altele, de dragostea și apropierea părintească cu care Părintele Teofil îi primea pe toți, dar mai ales pe tinerii care-l apreciau și căutau.

Comentarii Facebook


Știri recente