Liturghie arhierească în biserica nouă a Mănăstirii „Sfântul Cuvios Antipa Athonitul”

În Duminica pomenirii tuturor Sfinţilor Români, a II-a după Pogorârea Duhului Sfânt, Înaltpreasfinţitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului va oficia Sfânta Liturghie în biserica nouă a Mănăstirii „Sfântul Cuvios Antipa Athonitul”, Calapodeşti, potrivit epr.ro.

Localitate aflată în zona de sud a teritoriului canonic-administrativ al Eparhiei, în Protopopiatul Sascut, Calapodeştiul a devenit un punct spiritual pe harta mănăstirilor băcăuane după anul 1992, când Biserica Ortodoxă Română a canonizat pe Sfântul Cuvios Antipa Athonitul, născut pe aceste plaiuri.

Lucrările de zidire a noului lăcaş de cult au fost începute în anul 2006, odată cu punerea pietrei de temelie, la momentul actual biserica ajungând la stadiul iniţierii proiectului de pictură murală. Coordonarea vieţii duhovniceşti precum şi administrative şi de construcţie au fost încredinţate părtintelui stareţ Protos Pahomie Parfene.

Evocând semnificația sărbătoririi Duminicii Sfinților Români, Înaltpreasfinția Sa a arătat locul important al Sfântului Antipa de la Calapodești, băcăuanul cinstit cu multă evlavie în întreaga lume ortodoxă: ”Poporul nostru, prin vocea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, a canonizat mai mulți sfinți, care s-au remarcat de-a lungul istoriei, martiri, cuvioși, ierarhi, preoți, ieromonahi ori simpli creștini, care s-au adăpat din izvorul pururea curgător al Tainelor Bisericii. Așa că astăzi, îi adunăm ca într-un buchet de flori spirituale, ei fiind acele flori care au înflorit în raiul desfătării, ale căror petale nu se vor ofili niciodată, pentru faptul că însuși Dumnezeu îi adună pe toți întru dragostea Sa, dăruindu-le coroana nestricăciunii și așezându-i în slava cerului”.

Comentarii Facebook


Știri recente