Liturghia Sfântului Vasile cel Mare la Catedrala mitropolitană din Timișoara

Biserica Ortodoxă sărbătorește în fiecare an la 1 ianuarie Tăierea Împrejur a Domnului nostru Iisus Hristos și pe Sfântul Vasile cel Mare, Arhiepiscopul Cezareei Capadociei. La această dată, în toate bisericile este oficiată slujba Sfintei Liturghii a Sfântului Vasile cel Mare, Arhiepiscopul Cezareei Capadociei.

În prima zi a anului nou civil 2013, la Catedrala mitropolitană „Sfinții Trei Ierarhi” din Timișoara, Sfânta Liturghie a fost oficiată de Preasfințitul Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, în prezența a numeroși credincioși. În cadrul slujbei, ierarhul a fost înconjurat de un sobor de preoți și diaconi de la Centrul eparhial și catedrala timișoreană. Cuvântul de învățătură a fost rostit de pr. Marius Covaci, care a prezentat semnificațiile duhovnicești ale praznicului Tăierii Împrejur și totodată a evidențiat personalitatea deosebită a Sfântului Vasile cel Mare, ca vrednic slujitor și bun păstor al Bisericii lui Hristos.

În finalul slujbei, Preasfințitul Paisie Lugojanul a adresat binecuvântarea și dragostea părintească a Înalt Preasfințitului Nicolae, Mitropolitul Banatului, și totodată îndemnul de urmat al Sfântului Ierarh Vasile cel Mare, unul dintre cei mai de seamă sfinți ai Bisericii din secolul al IV-lea, care s-a arătat un vrednic model de viețuire și slujire aleasă a lui Dumnezeu pentru toți creștinii.

Comentarii Facebook


Știri recente