Liturghia Sf. Vasile cel Mare la Catedrala din Râmnic

În ziua în care Biserica Ortodoxă sărbătorește Tăierea împrejur după Trup a Domnului și pe Sfântul Ierarh Vasile cel Mare, la 1 ianuarie 2012, slujba Sfintei Liturghii a Sfântului Vasile cel Mare a fost săvârșită de către Înaltpreasfințitul Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de Corala „Sfântul Antim Ivireanul” a Catedralei Arhiepiscopale, condusă de Prof. Marian Cristi Stroe, după cum aflăm de pe site-ul arhiram.ro.

După Sfânta Liturghie a fost săvârșită o slujbă de Te Deum ca mulțumire adusă lui Dumnezeu pentru realizările din anul care tocmai s-a încheiat și au fost înălțate rugăciuni Bunului Dumnezeu în nădejdea că anul 2013 va aduce Bisericii și credincioșilor mai multă credință și râvnă de a-L mărturisi pe Hristos în cuvânt și în faptă.

La finalul slujbei, Înaltpreasfințitul Părinte Gherasim a mulțumit credincioșilor pentru prezența la slujbă și i-a îndemnat să fie mai buni și mai întăriți în credință, în rugăciune și fapte bune. „Mulțumim Bunului Dumnezeu pentru sănătate, pentru îndelungare de zile, pentru toți credincioșii noștri care au lăsat toate și au venit la Sfânta Biserică ca în fiecare an. De aceea, rog pe Preabunul Dumnezeu, pe Preacurata Maica Sa și pe Sfântul Ierarh Vasile ca să dăruiască tuturor celor ce poartă numele de Vasile mulți ani, iar celorlalți credincioși sănătate și Dumnezeu să îi învrednicească să vină să sărbătorim întru mulți ani”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Gherasim.

La ieșirea din Catedrală, în fața Reședinței Arhiepiscopale, Înaltpreasfințitul Părinte Gherasim a împărțit daruri unui grup de copii ce i-au urat un An Nou bun.

Comentarii Facebook


Știri recente