Liturghia copiilor oficiată de Ziua Mondială a Educației în zeci de biserici din eparhia Sucevei și Rădăuților

30 de parohii și două mănăstiri din Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților vor celebra miercuri Ziua Mondială a Educației oficiind Liturghia copiilor.

Inițiativa comună a Inspectoratului Școlar Județean Suceava și a Sectorului Media și Comunicare al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților este o continuare a unor programe educațional-catehetice și culturale care s-au desfășurat în eparhie începând din septembrie 2020, la inițiativa Părintelui Arhiepiscop Calinic: Școala de duminică și cele două ediții ale Școlii de vară „Copii la altar”.

„Cred că o Zi a Educației în care să nu fim împreună cu copiii în evenimente, și activități, și acțiuni frumoase și mărturisitoare de valori e ca și cum n-am fi în biserică în ziua de Înviere”, a declarat prof. Daniela Ceredeev, coordonatoarea proiectului și inspector pentru disciplina Religie al județului Suceva.

„Și cred că fiecare dintre cei care vor participa la o astfel de comună rugăciune va și deveni o doxologie vie. Avem atât de multe motive pentru care să-I mulțumim lui Dumnezeu! Și atât de multe gânduri pe care le-am putea așeza, prin rugăciune, și pe genunchii Mântuitorului Hristos și-ai Maicii Sale Sfinte. Și dintre ele, mai ales acum, cele pentru pacea lumii, între cele dintâi.”

Mănăstirile unde se va oficia Liturghia copiilor sunt Sihăstria Râșcăi și „Sfântul Ilie” Șcheia, iar lista celor 30 de parohii implicate în proiectul liturgic se găsește pe site-ul eparhial.

Foto credit: Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților / Irina Ursachi

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Comentarii Facebook


Știri recente