Liderii religioși din Cipru își exprimă solidaritatea cu persoanele refugiate din întreaga lume

Cu ocazia Zilei Mondiale a Refugiatului, liderii religioși din Cipru își exprimă solidaritatea cu persoanele refugiate din întreaga lume care sunt nevoite să își părăsească locuințele, patria și mediul propriu.

„Biserica noastră, care vrea să ajute refugiații din întreaga lume, invită pe toți să acorde o atenție deosebită refugiaților, care sunt forțați să își părăsească patria, căminul pentru o viață mai bună”, a subliniat Arhiepiscopul Hrisostom al Ciprului într-un mesaj video publicat de Biroul pentru dialogul liderilor religioși din Cipru sub egida Ambasadei Suediei (RTCYPP).

Arhiepiscopul Ciprului a făcut un apel la factorii decizionali la nivel mondial să ajute la soluționarea crizei refugiaților și „pentru ca Marea Mediterană să înceteze să mai fie mormântul oamenilor nevinovați”.

Alături de Arhiepiscopul Ortodox al Ciprului și-au mai exprimat solidaritatea față de persoanele refugiate și reprezentanții altor comunități religioase.

Adunarea Generală a Naţiunilor Unite a adoptat prin Rezoluţia 55/76, din 4 decembrie 2000, marcarea Zilei Mondiale a Refugiaţilor în fiecare an la 20 iunie.

Foto credit: IOM / Amanda Nero

Comentarii Facebook


Știri recente