Liceul Tehnologic Special din comuna nemțeană Ștefan cel Mare are capelă proprie

Mitropolitul Teofan al Moldovei și Bucovinei a sfințit miercuri, 21 noiembrie 2018, capela Liceului Tehnologic Special din comuna nemțeană Ștefan cel Mare.

Capela îl are ca ocrotitor pe Sfântul Ierarh Nicolae și a fost ridicată și amenajată la inițiativa părintelui misionar Alexandru Găină, prin sprijinul conducerii unității de învățământ și a autorităților locale, notează Doxologia.

La finalul slujbei de sfințire, Părintele Mitropolit Teofan a vorbit despre necesitatea existenței unui „colț de rugăciune” atât în locuințe, cât și în așezămintele educaționale sau instituționale:

„Întotdeauna românul, în casa lui, a avut un colț de rugăciune. Cât ar fi fost casa de săracă, cât de mulți copii ar fi trăit în căsuța respectivă, undeva spre răsărit, era, și mai există, cu mila Domnului, o măsuță cu o carte sfântă, un ștergar frumos cu o icoană în spatele căreia se afla un mănunchi de busuioc, o batistuță cu anafură luată de la biserică în duminica precedentă”

„În funcție de posibilități, mai era și o candelă sau o lumânare în fața icoanei. În fața acestui loc de rugăciune, oricine intra în casă, indiferent de câte ori venea, se însemna cu semnul Sfintei Cruci, spunea «Doamne ajută» și mergea mai departe”.

Mitropolitul Teofan a apreciat inițiativa de a construi o capelă pentru Liceului Tehnologic Special din Ștefan cel Mare.

„Nu știu cât se mai păstrează această necesară tradiție, însă mă bucură foarte mult prezența unei capele într-un așezământ de învățământ (…) Veți vedea cât de util poate să fie un asemenea colț de rugăciune”, a adăugat ierarhul.

La final, toți cei care au ajutat la ridicarea locașului au primit diplome și distincții de vrednicie. Preotul misionar Alexandru Găină a fost hirotesit iconom.

Mai multe detalii și fotografii de la eveniment puteți consulta pe site-ul Doxologia.

Foto credit: Doxologia

Comentarii Facebook


Știri recente